Winterswijk is een fantastische plaats om te wonen.

door: WB-fractie

We hebben prachtige voorzieningen, een ziekenhuis, mooie musea, een heerlijk koopcentrum met gezellige markt en een scala aan gezellige eet-en drinkgelegenheden. Een meer dan prachtig buitengebied, waar het heerlijk fietsen en wandelen is. Waar we veel toeristen mogen begroeten. En waar we er voor elkaar zijn als het minder gaat, maar niemand staat aan de kant. En dat komt door ons enorme aantal vrijwilligers en noaberschap!

En wat zijn we druk ‘s avonds en in het weekend! Want naast ons werk zitten we bij een muziekkorps, maken we een wagen voor het bloemencorso, doen we aan bridge, sporten we ons gezond, doen we vrijwilligerswerk bij automaatje of stichting Present, leren we nieuwe Winterswijkers onze taal, lenen en lezen we boeken, spelen een instrument, doen we aan ballet, houden we van gamen, zijn we amateurkunstenaars, sommigen schilderen en tekenen, of kijken liever naar kunst, hebben we vragen over DigiD of een andere vraag aan de overheid, willen we alleen genieten van een kop koffie met gebak en chillen op een inspirerende plek, blokken we liever voor een tentamen op een rustige locatie omdat het thuis niet gaat, is het fijn om gewoon mensen te ontmoeten en een praatje te maken, wil je wonen op een plek met reuring en actie, oefen je graag met je vrienden met je band of wil je gewoon: bètje kiek’n!

Het nieuwe cultuurgebouw Wooow (Winterswijk Ontmoet, Ontdekt en Ontplooit) hoort midden in de samenleving te staan en verbindt ons allen met elkaar. Verbindt muziek- en cultuureducatie met de bibliotheek en de Winterswijkse Uitdaging op één plek. In hartje Winterswijk. Hier komt goed bereikbaar voor iedereen, een plek waar jong en oud wil verblijven en ook naar toe zal gaan.

Winterswijks Belang vindt het ontzettend belangrijk om in deze plek te investeren. Die investering doen we voor ons allemaal, dus ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Muziek en cultuur is belangrijk. Het maakt je blij!

Er zijn politieke partijen die maar blijven aandringen op de muziekschool in het GKC of vinden dat wij als Winterswijkers dit gebouw niet waard zijn… Winterswijks Belang denkt van wel. En zo dachten we ook over het GKC, het Vrijheidspark, onze fantastische sportvoorzieningen, de feestgebouwen in de buurtschappen, de nieuwe scholen, de ijsbaan.. de lijst is lang.

Dus investeer in onze samenleving, investeer in elkaar. Dat verdient Winterswijk. Het kan wél!