Ons fotoboek!

Wij zijn Winterswijks Belang: het kan wél!

Onze partij Winterswijks Belang is eind 2005 ontstaan uit onvrede in de Winterswijkse samenleving over de toenmalige politiek. Met name de sluiting en verwaarlozing van het prachtige strandbad van Winterswijk en de voorgenomen bouw van een nieuw gemeentekantoor hadden veel kwaad bloed gezet onder de Winterswijkse bevolking. In maart 2006 deden we voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en werden met 8 van de 21 zetels meteen de grootste partij in de gemeenteraad van Winterswijk. Vier jaar later kregen wij opnieuw de meeste stemmen en zetels.

Onze partij is vooral een actiepartij die goede dingen wil doen voor Winterswijk. Wij hebben geen vastomlijnde partij-ideologie, maar bestaan uit Winterswijkers die hart hebben voor Winterswijk en echt iets willen doen voor Winterswijk. Die zitten in alle lagen van de Winterswijkse bevolking en dus bestaat ook onze partij uit allerlei soorten mensen met verschillende ideeën en meningen. Juist daardoor bruist WB van de energie en zijn onze standpunten altijd het resultaat van goede discussie, ook met direct betrokken inwoners en bedrijven.

Wanneer we niet tot een eensluidend standpunt kunnen komen, dan zeggen we dat gewoon, ook in de gemeenteraad. Wij doen niet aan fractiediscipline, juist om verschillen van inzicht de kans te geven en daarmee tot goede besluitvorming te kunnen komen. Mensen die hun stem uitbrengen op onze partij, stemmen dan ook niet op mooie praatjes en beloften (die meestal toch niet nagekomen worden), maar op een groep mensen die het beste voor hebben met Winterswijk en met hun mede-Winterswijkers. En die de ruimte krijgen om een eigen geluid te laten horen, ook in uw belang!